Triagepunt

Opstart triagepunt Vehamed - ELZ Dender - AZ Sint-Blasius

Donderdag 12 maart 20. Toegevoegd agendapunt voorlopige zorgraad : de actuele bedreiging genaamd Corona! Op uitnodiging kwamen klinisch bioloog en ziekenhuishygiënist van het ziekenhuis de nodige duiding geven. Indien nog niet, was elkeen zich nu wel echt bewust welke ongeziene uitdaging op ons afkwam. Mede door de inmiddels opgebouwde goede relaties binnen de zorgraad boekten we tijdswinst. Er volgende intense uren van afstemming, overleggen en bijsturen tussen huisartsenkring, ziekenhuis en lokaal bestuur. Mensen die elkaar goed kennen door ELZ (Eerstelijnszone) en die samen op de bres sprongen.

In minder dan 24 u was er een operationeel triagepunt en konden we inspelen op de acute nood tijdens het weekend. Met enkele telefoontjes kon een hele keten geactiveerd worden met bijkomende steun via lokaal bestuur en Rode Kruis.

Vanaf maandag 16 maart opende het vaste triagecentrum voor de huisartsen in lokalen van en met ondersteuning door de stad. Het draaiboek is de handleiding voor deze samenwerking.

Het draaiboek kan je hier downloaden.